هجوم آفت پروانه دم قهوه ای به جنگلهای طارم سفلی
وی گفت شاهد طغیان این آفت در اراضی جنگلی حسن آباد و علی آباد طارم سفلی هستیم.
این مسوول با اشاره به ضرورت مقابله با این آفت پیش از بالدار شدن و افزایش قدرت تهاجمی، افزود: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی با استفاده از سم پاشی های خودرویی و سم پاش های کوله پشتی مشغول مقابله با این آفت در جنگل های طارم سفلی هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآور شد: پروانه دم قهوه ای آفتی برگ خوار و همه چیزخوار به طول ۱۴تا ۱۵ میلی متر است که به درختان جنگلی حمله ور می شود و قدرت تکثیر بالایی دارد و در صورت عدم مبارزه با آن می تواند موجب تضعیف، تخریب و از بین رفتن درختان و اراضی جنگلی شود.
وی افزود: در روز سوم مبارزه و سمپاشی علیه آفت « پروانه دم قهوه ای » هستیم و با تلاش نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری ، تیم سمپاشی و مبارزه در قالب 40 نفر در مناطق حسن آباد و علی آباد با محلول پاشی باکتری بی تی در حال مبارزه هستند.
وی گفت: سمپاشی مرحله اول به مدت 10 روز انجام خواهد شد و بعد از یک هفته وضعیت لارو پروانه بررسی کارشناسی می شود و در صورت لزوم مرحله دوم سمپاشی آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: لاروهای این آفت در مراحل اولیه زندگی زرد رنگ هستند و به تدریج با افزایش سن رنگ آنها به قهوهای تیره تبدیل می شود.
استان قزوین دارای بیش از ۲۸ هزار هکتار جنگل است.
میانگین تراکم درختان در ذخیره گاه های جنگلی استان قزوین ۳۰۰ پایه در هر هکتار است که تقریبا با میانگین کشوری برابری می کند، البته این رقم به جز تراکم جنگل های شمال کشور است.

نظر شما :