کارگروه پیشگیری و اطفاء حريق در مراتع و جنگل هاي دست كاشت بافق با حضور اعضاء مديريت بحران شهرستان تشکیل جلسه داد
جلسه کارگروه پیشگیری و اطفاء حريق در مراتع و جنگل هاي دست كاشت بافق به منظور پیشگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای طبیعی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه با حضور اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان در محل سالن ولایت فرمانداری تشکیل جلسه داد.
این جلسه که با حضور سرپرست فرمانداری، معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری، بخشدار، رئیس اداره منابع طبیعی و دیگر مسئولین عضو ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان بافق در محل سالن ولایت فرمانداری برگزار شد، در ابتدای جلسه رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بافق با پخش کلیپی از اطفاء حریق و ارائه پاورپوینت به شرحی از آمار حریق از سال 1396 تاکنون در شهرستان بافق پرداخت.
محبوبه معتمدنیا تصریح کرد: از سال 1396 تاکنون 60 فقره آتش سوزی در 348 هکتار از عرصه های منابع طبیعی در کل استان یزد شاهد بوده ایم که متأسفانه از این میزان 10 فقره با مساحت 97/065 هکتار سهم شهرستان بافق بوده است.
وی بیشترین آتس سوزی را در مراتع روستای بیدان پنج و نیزارهای ورودی بافق ذکر کرد.
محبوبه معتمدنیا با اشاره به بی مبالاتی گردشگران و بازدید کنندگان از مناطق ییلاقی و عدم خاموش کردن آتش در طبیعت که منجر به آتش سوزیهای جبران ناپذیری میشود، مواد قانونی 45، 46 و 47 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور مربوط به جرائم و مجازات هاي آتش سوزي در جنگلها و مراتع را یادآور شد.
معتمدنیا اضافه کرد: طبق تبصره ماده 47 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور، در موقع آتشسوزی در جنگلها کلیه مأمورین دولتی اعم از لشکری و کشوری و شهرداریها که در نزدیکی آن محل باشند موظفند با کلیه وسایل و امکانات موجود در عملیات اطفاء حریق با نیروهای منابع طبیعی همکاری نمایند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق ضمن خواستار تعامل و همکاری مردم و ادارات برای کنترل و پیشگیری از آتش سوزی در مراتع شهرستان بافق گفت: حریق و آتش سوزی در مزارع و اراضی را باید جدی بگیریم به طوری که ۹0 درصد عامل آتش سوزیها بي احتياطي برخي گردشگران است.
محبوبه معتمدنیا افزود: آتش زدن پس مانده محصولات کشاورزی نه تنها آفتی برای طبیعت است بلکه سبب وقوع آتش سوزی های گسترده می شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: مقابله با آتش سوزی قطعاً همیاری و همکاری مردم را میطلبد و لازم است در این زمینه فرهنگ سازی از سوی رسانهها انجام شود.
معتمدنیا خاطر نشان شد: شماره تلفن های 1504 و 139به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات مردمی، در خصوص آتش سوزی، قاچاق چوب و گیاهان دارویی و تخریب و تصرف اراضی منابع طبیعی می باشد.
در ادامه اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان پیشنهادات خود را ارائه کردند: شناسایی نقاط حادثه خیز، مانور دورمیزی جهت بررسی امکانات و تجهیزات ادارات، آموزش جوامع محلی دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها با توجه به احداث خانه های هلال در 5 نقطه از روستاهای شهرستان بافق، تلفن ماهواره ای، بی سیم خودرویی، پهباد، هلی کوپتر مکانیکی و تعبیه کپسول آتش نشانی و جعبه کمک های اولیه در هر خودرو را از پیشنهادات اقدامات پیشگیری بر شمرند.
در پایان سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران این شهرستان بافق ضمن تشکر از اقدامات پیشگیرانه و آموزشی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بافق، یکی از دلایل برگزاری مانورها در طول سال را ارزیابی آمادگی دستگاه ها برای مقابله با حوادث احتمالی دانست و افزود: علت برگزاری این جلسات بررسی مسائل، اشکالات و امکانات است که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
ابوالقاسم دهقان با اشاره به دستور کار جلسه مبنی بر برگزاری مانور اطفاء حریق در مراتع شهرستان بافق، گفت: باید اعضای مدیریت بحران شهرستان قبل از هرگونه عملیات و یا مانور در اتاق بحران شهرستان به صورت ماهیانه و فصلی، نشستی برای برنامه ریزی، تبادل نظر، بررسی اولویت ها و تجهیزات برگزار شود تا در زمان حادثه بدانید چه اقداماتی را باید دنبال کرد.
رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان بافق خاطر نشان کرد : مانور اطفای حریق در مناطق مورد انتظار باید با هدف سنجش آمادگی نیروها، سنجش امکانات و تجهیزات برگزار شود تا در موقع بحران در کمترین زمان ممکن اطفای حریق صورت گیرد.
سرپرست فرمانداری بافق ضمن اشاره به برگزاری جلسه پیش مانور اطفاء حریق قبل از مانور اصلی، از ادارات عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان بافق خواست آخرین امکانات و تجهیزات خود را اعلام کنند.
ارسال به دوست