برگزاري طرح ملي جنگلانه در مساحتي بالغ بر 100 هكتار از مراتع روستاي گزستان شهرستان بافق
طرح ملي جنگلانه به همت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق و همكاري و مشاركت اعضاي شوراي اسلامي و دهياري روستاي گزستان و با حضور رييس و كارشناسان اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بافق،كارشناسان ستادي مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان يزد، جوامع محلي روستاي گزستان و طبيعت دوستان در قريب 100 هكتار از مراتع گزستان شهرستان بافق با بذركاري و بذرپاشي گونه هاي بومي منطقه اجرا شد.
طرح ملي جنگلانه با حضور رييس و كارشناسان اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بافق،كارشناسان ستادي مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان يزد و جوامع محلي روستاي گزستان و طبيعت دوستان با هدف احياء و بازيابي پوشش گياهي از دست رفته مراتع روستاي گزستان برگزار شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بافق ضمن خير مقدم به طبيعت دوستان گفت: همزمان با آغاز فصل بارندگي برای احیای پوشش گیاهی از دست رفته و همچنین بذرکاری برخي گونه ها و گیاهان داروئی از جمله قیچ، درمنه و اشترك در مساحتي بالغ بر 100 هکتار از مراتع گزستان با همت جمعی از طبیعت دوستان بذركاري و بذرپاشي انجام گرفت.
محبوبه معتمدنيا، اجرای این طرح را سبب تقویت و انسجام نیروهای محلی با یکدیگر و اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بیان کرد و افزود: هدف از اجراي اين طرح كه وابستگي به هيچ تشكل و يا گروه خاصي ندارد، افزایش پوشش گیاهی مناطق آسيب ديده مرتعي مي باشد.
معتمدنيا با بيان اينكه این طرح با دو هدف حفظ منابع طبیعی و حمایت از دامداران منطقه با افزايش و بهبود پوشش گياهي انجام میشود تصریح کرد: با اقدامات در حال انجام سعی داریم باتوجه به پوشش گیاهی این منطقه و کاهش بارندگی وضع موجود را حفظ و احياء کنیم.
سپس در ادامه كارشناس ستادي مرتع اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان يزد با اشاره به آب و هواي خشك و نيمه خشك استان يزد گفت: با توجه به اقليم خشك و نيمه خشك استان يزد و دوره هاي خشكسالي اخير، زادآوري گياهان مرتعي كم شده است و بايد بصورت دستي اقدام به بذرپاشي در مراتع داراي ارزش اقتصادي بالا و با استفاده از بذرهاي جمع آوري شده گونه هاي مرتعي و بومي و سازگار با اقليم و خاك منطقه اقدام نمود.
محمدرضا احمدي مراتع را مهمترين ذخاير كشور عنوان كرد و اضافه كرد: اهميت پوشش گياهي مراتع در توليد خوراك دام، نفوذ آب باران، توليد گياهان دارويي، اشتغال هاي جانبي و از اثرات زيست محيطي آن در توليد اكسيژن و كاهش گاز دي اكسيد كربن است.
احمدي از نحوه بذركاري و استقرار بذر در مرتع توضيحاتي ارائه كرد.
خاطرنشان مي شود: طرح ملی جنگلانه از سال 1393 در کشور در حال اجراست و هدف اصلی آن نهادینه کردن فرهنگ حفاظت و صیانت از منابع طبیعی در بین اقشار مختلف مردم است.
ارسال به دوست