دوره آموزشی احياء و توسعه رويشگاه هاي گياهان دارويي در روستای شیطور شهرستان بافق برگزار شد
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق از برگزاری دوره آموزشی احياء و توسعه رويشگاه هاي گياهان دارويي ویژه جوامع محلي دهستان سبزدشت با همكاري مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بافق و مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد در محل مسجد قمر بنی هاشم ابوالفضل (ع) روستای شیطور شهرستان بافق خبر داد.
دوره آموزشی احياء و توسعه رويشگاه هاي گياهان دارويي با حضور رییس و کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بافق، محقق پژوهشي مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد، کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان بافق واحد سبزدشت و جوامع محلي دهستان سبزدشت در محل مسجد قمر بنی هاشم ابوالفضل (ع) روستای شیطور شهرستان بافق برگزار شد.
در ابتدای جلسه ي آموزشي، رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان بافق نکاتی پیرامون ممنوعیت برداشت گیاهان دارویی در سطح عرصه های جنگلی و مرتعی بيان كرد.
محبوبه معتمدنيا اظهار داشت: برداشت گیاهان دارویی به طور سنتی و غیراصولی از گذشته تاکنون توسط افراد صورت می گرفت که این کار موجب تخریب رویشگاه های این محصولات شده و برخی مواقع موجب در معرض انقراض قرار گرفتن آنها می شود.
معتمدنيا هدف از ایجاد این ممنوعیت را ایجاد فرصتی دوباره برای تقویت و تجدید رویش گیاهی عرصه های طبیعی شهرستان بافق دانست و افزود: هر گونه حمل و برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه های طبیعی شهرستان ممنوع بوده و قاچاق محسوب می شود.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري بافق هدف از برگزاري اين دوره آموزشي را آشنا كردن كشاورزان و بهره برداران با روش كشت گياهان دارويي در كنار مزارع و باغچه هاي خود عنوان كرد و افزود: علاقمندان به كشت گياهان دارويي مي توانند با مراجعه به اداره منابع طبيعي براي درخواست واگذاري زمين از طريق ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداري از جنگلها و مراتع و پس از طي مراحل قانوني، اقدام به كشت گياهان دارويي نمايند.
معتمدنيا گفت: مردم طبیعت دوست میتوانند در تماس با شماره ۱۳۹ و ۱۵۰۴ کد امداد جنگل و مرتع، گزارشها و اخبار خود را در زمینه آتشسوزی عرصههای منابع طبیعی، تخریب و تصرف اراضی ملی، قاچاق گیاهان دارویی، حفر چاه غیر مجاز در اراضی ملی اطلاعرسانی کنند تا از ورود خسارت های جبران ناپذیر به عرصه های مرتعی و جنگلی جلوگیری شود.
در ادامه محقق پژوهشي مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد با ارائه پاورپوينت، هدف از برگزاري جلسه را شرح داد.
مصطفي زارع گفت: گیاه دارویی به گیاهی گفته میشود که در یک یا چند اندام خود حاوی مواد مؤثره بوده و کاشت، داشت و برداشت آنها صرفاً به منظور استفاده از این مواد انجام می گیرد كه در درمان بیماری ها و یا در پیشگیری از بروز آن مورد استفاده و اكثر این گیاهان در سه گروه عطری، ادویه ای و طبی قرار می گیرند.
محقق پژوهشي مركز تحقيقات، آموزش كشاورزي و منابع طبيعي استان يزد در خصوص زمان کاشت، داشت، برداشت و بهرهبرداری از گیاهان دارویی بصورت مستقيم و غيرمستقيم، معرفي گياهان دارويي يكساله و چندساله، گیاهشناسی، میزان ترکیبات مؤثره، مبارزه با آفات گیاهی، حفاظت و حمایت از ذخایر ژنتیکی گیاهان دارویی و جلوگیری از برداشتهای بیرویه و مراحل فرآوری، ترکیبات شیمیایی اجزاء گیاه و ارزش و خواص دارویی آن، نحوه تست جوانه زني بذور گياهان دارويي، طریقه مصرف و موارد منع مصرف گياهان دارويي و معرفي برخي گونه هاي گياهان دارويي چون بذر سياه دانه، اسفرزه، زيره سياه، زيره سبز، ملنگو، رازیانه، زعفران، به ليمو، نعناع فلفلي، كاسني، زوفا و پونه سای برگه دار مطالبی ارائه كرد.
مصطفي زارع در پایان به سئوالات شرکت کنندگان در این دوره آموزشی پاسخ و راهنمایی لازم را ارائه نمود.
ارسال به دوست