نتایج حضور نماینده سازمان منابع طبیعی کشور در نشست جهانی کنوانسیون تغییر اقلیم در شهر بن آلمان
نشست جهانی کنوانسیون تغییر اقلیم با دستور یک سری اقدامات در حوزه کاهش گازهای گلخانه ای، سازگاری اقدامات، مدیریت مناطق ساحلی و اقیانوس ها، مدیریت تالاب ها، بیابان ها و جنگل ها و مراتع، بخش کشاورزی و امنیت غذایی و صندوق های حمایت به مدت 11 روز از چهاردهم تا بیست چهارم خرداد(3- 13 ژوئن) در مرکز همایش واقع در کمپ سازمان ملل در شهر بن آلمان برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر حمید نوری مدیر کل دفترآبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران با حضوردر این نشست تلاش کرده است به شکل چند جانبه با برخی گروه ها مانند: کشورهای همسایه، گروه 77، نمایندگان عراقی و ترکیه و نمایندگان کشورهای آمریکای جنوبی مانند برزیل و بولیوی، همچنین عربستان، هند و چین، مذاکرات لازم را انجام و برنامه ریزی مناسب را برای اجرایی شدن آنها مورد پیگیری قرار دهد.
حمید نوری نماینده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورمان در ادامه به برخی از کلیدی ترین زمینه های پیشرفت این اجلاس که دبیران بخش های مختلف نشست «بن» به آن دست یافتند، مانند: نهایی کردن پیش نویس واجد چارچوب روشن و قابل ارائه قبل از برگزاری COP 29 توسط شرکا و کشورهای همکار، تامین مسائل مالی مربوط به تغییرات اقلیمی، گام برداشتن شرکا و کشورهای عضو به سمت شاخصهای سازگاری آیندهنگر، مؤثر و معتبر علمی و همچنین پیشرفت های بازار کربن بین المللی اشاره کرده و سر انجام در جلسه پایانی این نشست جهانی نظرات خود را به شکل یک بیانیه به شرح ذیل ارایه کرد:
آقای رئیس، نمایندگان محترم!
هیئت ما خود را با اظهارات اوگاندا به نمایندگی از G77 و چین و بولیوی از طرف گروه LMDC همراه می داند. اولاً، با توجه به ظرفیت ملی، اجازه می خواهیم تا از تلاشهای روسای نهاد فرعی و همه تسهیلکنندههای همکار و حسن نیت همه هیئتها برای به پایان رساندن کارهایمان و دبیرخانه برای همه حمایتهایشان تشکر کنیم.
تغییرات اقلیمی یک چالش جهانی با پیامدهای جدی برای کشورهای سراسر جهان است. ما باید به ریشه های این پدیده بپردازیم تا بتوانیم به طور موثر به آن پاسخ دهیم. همانطور که شواهد علمی تایید می کند، بیشترین سهم از انتشار گازهای گلخانه ای در طول تاریخ که باعث افزایش غلظت آن در اتمسفر زمین می شود، از زمان انقلاب صنعتی تا پایان قرن 20 رخ داده است. با این حال شاهد نا آگاهی و عدم اقدام کشورهای مسئول در اجرای تعهدات خود و انتقال بار اقدامات اقلیمی به دوش کشورهای در حال توسعه هستیم.
علیرغم کار سختی که در جلسه SB60 در بن آلمان انجام شد، پیشرفت محدودی در برخی از مسائل و موارد دستور کار از جمله « تامین مالی مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی»، که هسته اصلی بحث ما و COP 29 است، رخ داده است. ما باید به دنبال تعیین اهداف مشخص، همسو با اصول UNFCCC و توافقنامه پاریس از جمله اصل مسئولیت های مشترک اما متمایز باشیم که منابع مالی جدید، اضافی و در دسترس کشورهای توسعه یافته را برای همه کشورهای در حال توسعه بر اساس نیازها و اولویت های آنها فراهم کند.
به این ترتیب ما باید اطمینان حاصل کنیم که NCQG جریان های مالی را با مسیرهای توسعه پایدار و توسعه انعطاف پذیر و سازگار آب و هوا و اجرای NDCs، NAPs، LTS و دیگر برنامه های اقدام آب و هوایی در کشورهای در حال توسعه سازگار می کند.
ما همچنین نگرانی خود را در مورد برخی از پیشنهادهایی که در جریان مذاکرات در چارچوب برخی از دستور کارها ارائه شد ولی بسیار فراتر از این دستور کارها بود، ابراز می کنیم. این رویکرد در مذاکره درازمدت جواب نمی دهد و اعتماد طرفین برای مذاکره شفاف و فراگیر را تضعیف می کند.
در پایان مایلیم تاکید کنیم که نجات زمین مستلزم پایبندی به زمینه مشترکی است که توسط فرآیند UNFCCC به عنوان مبنایی برای کارها و تلاش های ما در مذاکرات تغییرات آب و هوا و همچنین هرگونه توافق مرتبط تعیین شده است.
نتایج حضور نماینده سازمان منابع طبیعی کشور در نشست جهانی کنوانسیون تغییر اقلیم در شهر بن آلمان
ارسال به دوست