۷ هزار هکتار نهالکاری و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن غیرزنده در کویر میقان اراک/ ایجاد قابلیت گردشگری در کویر میقان با اجرای پروژه‌های بیابانزدایی

تاریخ انتشار : 1402/03/25 - ساعت انتشار: ٠٨:٤٦ - گروه خبری : اخبار سازمان

۱۴هزار هکتار نهالکاری و حفاظت و قرق و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن غیرزنده در کویر میقان شهرستان اراک در قالب پروژه‌های بیابانزدایی و در راستای تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی ظرف سه دهه فعالیت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی صورت گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، در جریان بازدید خبرنگاران اعزامی از پروژه‌های بیابانزدایی کویر میقان اراک در آستانه روز جهانی مقابله با بیابانزایی، رییس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به خبرنگار ما گفت: ظرف سه دهه اخیر ۷ هزار هکتار کشت گیاهان بیابانی نظیر قره‌داغ و آتریپلکس، حدود ۷ هزار هکتار حفاظت و قرق و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن زنده در منطقه شمال و جنوب کویر میقان صورت گرفته است.
آتنا فرجی افزود: مجموعه این اقدامات موجب شده، در حال حاضر کویر میقان یکی از غنی‌ترین تنوع های گیاهی را داشته باشد به طوری که ۲۸۰ گونه گیاهی و ۱۴ تیپ گیاهی در این منطقه شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: با تثبیت خاک در کویر میقان که در قالب پروژه‌های بیابانزدایی صورت گرفته، قابلیت خوبی برای اکوتوریسم و گردشگری بوجود آمده است.
فرجی با بیان این که امسال بیشتر فعالیت‌های اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بر حاشیه جنوبی کویر میقان متمرکز شده است، اظهار داشت: در این منطقه، کانون بحرانی فرسایش بادی جدید و حرکت ماسه‌های روان را شناسایی کرده‌ایم.
وی با بیان این که از سال ۹۹ در جنوب کویر میقان حدود ۷ کیلومتر بادشکن احداث و ۹۷ هکتار گونه‌های بیابانی کشت کرده‌ایم، گفت: برای امسال در این منطقه احداث ۵ کیلومتر بادشکن زنده هدفگذاری کرده‌ایم که تاکنون ۳ کیلومتر آن محقق شده است.
فرجی بر اهمیت نقش بخش خصوصی و جوامع محلی در اجرای پروژه‌های احیای بیابان و مقابله با بیابانزایی تاکید کرد و اذعان داشت: شرکت معدنی املاح ایران از سال ۹۵ تاکنون در راستای مسوولیت اجتماعی خود، ۳۰۰ هکتار نهالکاری با نظارت ما در کویر میقان انجام داده و امسال نیز ۵۰ هکتار نهالکاری را در برنامه‌اش دارد.
وی وسعت کویر میقان شهرستان اراک را ۴۹ هزار و ۸۰ هکتار عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: در قسمت شمالی کویر میقان ۱۱ هزار و ۵۵۰ هکتار کانون بحران فرسایش بادی شناسایی شده است.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here