نشست ظرفیت سازی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در بالادست حوضه کارون برگزار شد

تاریخ انتشار : 1401/03/03 - ساعت انتشار: ١٤:٥٤ - گروه خبری : اخبار سازمان

پروژه همکاری مشترک منابع طبیعی با جایکای ژاپن جهت ظرفیت سازی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در بالادست حوزه کارون صبح امروز در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طلبیعی - این پروژه  هم اکنون در 6 استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان، فارس، کهگیلویه و بویر احمد و لرستان در حال اجراست. البته  قرار است استان مرکزی نیز به مجموع استان های پایلوت و درگیر پروژه هم افزوده شود.
هوشنگ جزی مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی  در این نشست گفت: بیماری کووید 19 سبب شد به مدت دوسال نتوانیم اطلاعات خوبی را جهت همکاری مبادله کنیم .
او افزود: پروژه ظرفیت سازی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع تنها برای مدیریت جامع کارون بزرگ نیست بلکه یک  مدل و الگو برای کل مدیریت جامع حوزه آبخیز کشور است.
جزی گفت: این همکاری مشترک گام موثری است که در سطح 6 میلیون و 400 هزار هکتار در حال اجراست و این تجربه برای کشور بسیار مهم است.
او یاد آورشد: پروژه ظرفیت سازی مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع که با جایکای ژاپن در حال اجراست به دنبال سه هدف اصلی است که انسجام سازمانی و حضور مردم  در کنار دستگاههای اجرایی مهمترین هدف آن است.
  هوشنگ جزی، مشارکت مردم در برنامه ریزی و تصمیم گیری، و ارزیابی پروژه ها و اینکه پروژه هایی که اجرایی می شوند چقدر تضمین کننده حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی و همچنین تامین کننده معیشت مردم هستند را از دیگر اهداف مهم این پروژه همکاری برشمرد.
مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک همچنین اضافه کرد: برای اینکه مردم در پروژه همکاری مشترک نقش آفرینی نمایند نیازمند داشتن ابزار های جدید و نوین است و روش های سنتی دیگر پاسخگو نیست.
جزی همچنین تصریح کرد: بر اساس سند راهبردی ضرورت دارد تمام اقشار جامعه و تمامی طبقات مورد تحلیل قرار گرفته و نظرات و دانش بومی مردم محلی و استعدادهای روستا در فرآیند اجرای پروژه بسیار مهم است.
وی به تشکیل صندوق خرد با عنوان صندوق مهر زاگرس در این پروژه اشاره کرد و گفت: این صندوق با دادن وام به اعضا به معیشت مردم محلی کمک می کند.
جزی همچنین یاد آوری کرد در این پروژه توسعه گیاهان دارویی ، توسعه  زراعت چوب ، حفظ مراتع و معضلاتی همچون حریق جنگل های زاگرس مورد توجه قرار گرفته و از سویی دیگر برای حفظ جنگل ها بویژه درختان بلوط، نماد بلوط زاگرس در شهر ساخته شده و مردم از آن محافظت می کند.
مدیر کل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک  سر انجانم در این نشست  توصیه کرد :مدیران منابع طبیعی استان های برخوردار و زاگرس نشین جهت انسجام بیشتر برای پیشبرد اهداف پروژه با استانداران و فرمانداران مناطق نشست هم افزایی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، رودخانه کارون از ۷ استان غربی کشور ایران سرچشمه می‌گیرد که حدود ۵۰ درصد از ظرفیت آبی آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here